Bábovková bublanina
-
Najdeme si jakoukoli kuchařku, třeba knižní podobu. Já využila maminku na skypu (pro rady, néé pro pečení) a www.recepty.cz.
-
Nakoupíme potřebné ingredience a zaděláme na těsto. Klidně přidejte více mléka, buchta je vláčnější.
·
-
Najednou se rozhodneme pro bublaninu. Vypeckujeme třešně, ale není to podmínkou, chuť to vážně nemění.
·
-
Připravené bábovkové těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Já měla jen zapékací mísu. A poklademe třešněmi.
-
Strčíme do trouby a pečeme podle rad kuchařky.
-
Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme.
-
Posypeme moučkovým cukrem (dobrý způsob k maskování určitých nedostatků).
Bábovková bublanina se povedla, ale milovníka štrůdlu jsem s ní nějak neokouzlila. ;)