Bábovková bublanina     

  •  Najdeme si jakoukoli kuchařku, třeba knižní podobu. Já využila maminku na skypu (pro rady, néé pro pečení) a www.recepty.cz.

 

  •  Nakoupíme potřebné ingredience a zaděláme na těsto. Klidně přidejte více mléka, buchta je vláčnější.

·        

  •  Najednou se rozhodneme pro bublaninu. Vypeckujeme třešně, ale není to podmínkou, chuť to vážně nemění.

·        

  •  Připravené bábovkové těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Já měla jen zapékací mísu. A poklademe třešněmi.

 

  •  Strčíme do trouby a pečeme podle rad kuchařky.

 

  •  Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme.

 

  • Posypeme moučkovým cukrem (dobrý způsob k maskování určitých nedostatků).

 

                                                                          Bábovková bublanina se povedla, ale milovníka štrůdlu jsem s ní nějak neokouzlila.  ;)