Mexické menu

Mexická kuchyně. Jaká vůbec je? Jak voní, chutná? Jak rychle se připravuje a vaří?  Z čeho a proč vaří a nevaří?

      Mexická jídla jsou jednoduchá a rychlá. Kdo by v tom vedru trávil půl dne v kuchyni? Nejsou blázni a také ví, že na dlouhém vaření radost života nestojí. Většinou pálivá, červená a velice chutná. Nějak nerozlišují, co je zdravé a co nezdravé. V určitých oblastech je to opravdu nedůležité. Hlavně, že je co k jídlu.

Nejvíce používané ingredience:

·         Přílohy-fazole, rýže, tortilly, brambory, kukuřičné lupínky (brambůrky).

·        Hlavní jídlo – maso – hovězí, kuřecí, sem tam vepřové a určitě ryby a mořské plody, hlavně krevety.

·        Obloha- cibule, okurka, rajčata, petrželka, avokádo, paprika, zelí, limetka.

·        K dochucení slouží různé omáčky, salsy různé pálivosti, z rajčat, paprik a avokáda. Zakysaná smetana a sýry nesmějí chybět.

 

          Většina jídel se skládá ze stejného materiálu, jen jsou různě namíchaná a zabalená.

 

Fajitas, Quesedilla, Enselada, Tacos, Burrito,Chiles Rellenos, Tamales, Mole Publano, Guacamole, Ceviche

 

       Trocha málo z toho jejich jídelního názvosloví. Vážně to stojí za to. A když se vám zadaří, jako jednou nám, v Casa Varde, kde jsem měla otevřenou kuchyň. Z jedné strany velké nádvoří se stoly a z druhé strany vám okny nakukují palmy a Ibišky. A to vše jen pár kroků k moři.

K jídlu neodmyslitelně patří pitný režim. Takže bez kvalitní tequily ani ránu.